KYS Danışmanlığı

Uzmanlıklar

Hizmetler

Referanslar

Hakkımızda

Adres / Tel

Site Haritası

 

 

Uzmanlıklar

  Kamera Sistemleri
  Yangın Algılama
  Hırsız Alarm
  Seslendirme
  Kartlı Geçiş
  Etiketleme
  TV Yayın Dağıtım
  Data/Tel Kablolama
  Konut Otomasyonu
 

 

 

 

 

HIRSIZ İHBAR SİSTEMLERİ

Güvenlik Sistemi Hangi Risklere Karşı Kurulur?

Hırsız ihbar sistemleri, hırsızlık, sabotaj/saldırı, acil tıbbi problem, yangın ve su basması tehditlerine karşı erken uyarıyı sağlar.

Güvenlik Sistemi Açık Alanları da Koruyabilir mi?

Evet, kapalı alanları olduğu gibi, farklı yapı ve türdeki sensörler ile çevre sınır veya alan koruması yapmak da mümkündür.

Güvenlik Sisteminde Tehdit Nasıl Algılanır?

Yangın alarmları, kullanıldığı yere göre ısıya veya dumana duyarlı dedektörler, su basması ise ilgili dedektör ile algılanarak alarm paneli uyarılır. 

Hırsız alarm için ise, konum, tehdit türü ve yanlış algılama riskine göre; ısıl harekete duyarlı canlı varlığı algılayan dedektörler (PIR, PIR+Mikrodalga), kapı veya pencerenin açılmasına duyarlı manyetik dedektörler, ses veya titreşime duyarlı cam kırılmasını algılayan dedektörler,  belli bir çizgiden geçişi algılayan kızılötesi alıcı/vericiler kullanılır.

çevre güvenliği için fens tellerindeki titreşime duyarlı fiber kablolar, manyetik ve kızılötesi bariyer ve algılayıcılar, hareket dedektörleri (PIR) sistemin algılama yapan araçlarıdır.

Sistemde kullanılan dedektörler kablolu olduğu gibi, kablolamanın imkansız veya sakıncalı olduğu yerlerde üzerindeki pil ile 2 yıla kadar çalışabilen kablosuz dedektörler de olabilir.

Alarm Algılama Durumunda Ne Olur?

İlk olarak panel, şifrenin girilmesi için programlanmış olan süre boyunca (20-30 sn.) sesli uyarıda bulunur.  Şifrenin girilmemesi veya doğru girilmemesi durumunda, süre bitiminde dahili ve harici alarm sirenleri çalmaya başlar, programlanmış süre boyunca (3-15dk) veya doğru şifre girilene kadar çalmaya devam eder.

Sistem bir Merkezi İzleme İstasyonuna bağlı ise, telefon hatları üzerinden alarm durumunu, hangi bölgeden geldiğini istasyona bildirir.  Merkezi İzleme İstasyonu da,  gelen alarm türüne göre kullanıcı, gerekli en yakın polis, doktor veya itfaiye birimini arayarak gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Sisteme bir telefon arama cihazı entegre edilmiş ise, üzerine kaydedilmiş mesajı, programlanmış 4-6 telefon numarasını arayarak okur.  Böylece uzak bir yerde de olsanız, sistemin alarmından haberiniz olur.

Böyle Bir Sistem Kurmanın Başka Avantajları da var mı?

Yangın ve hırsızlığa karşı sigorta yaptırıyorsanız primleriniz düşecektir.

Kurulacak sisteme bağlı olarak yapabilecekleriniz yukarıdakilerle sınırlı değildir.  Telefon hattı veya internet üzerinden sisteminize bağlanmak, o anki bölge bilgilerini görmek, sıcaklığı izlemek, istediğiniz ışık / motor / pancur / ısıtıcı / fırın vs. çalıştırmak gibi tam bir otomasyonu da sağlamanız mümkündür. Bunun için Konut Otomasyonu bölümüne bakmanızı öneririz.

      

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Smartek Ltd. Şti, 2002-2022